General

Lethahof

Het Lethahof, met zo’n 10 appartementen, een eengezinswoning en commerciële ruimtes moest voor een nieuwe impuls zorgen in de straat.

Het nieuwe bouwvolume werd deels een verdieping verhoogd in vergelijking met de huidige bebouwing, waardoor het gebouw zich volledig integreert in de straatbeeld en er een visuele overgang is naar de nabijgelegen panden.

Het architectenbureau voorzag verschillende type’s appartementen, variërend in oppervlakte. Er zijn vijf appartementen voorzien met één slaapkamer, drie met twee slaapkamers en twee woningen met drie slaapkamers. Bijna elke woning heeft een zuidgericht terras of balkon.

Het gebouw werd bekleed met een genuanceerde baksteen, omsloten door een sokkel in gebroken wit architectonisch beton, met beglaasde delen voor de winkelruimtes. Het aluminium schrijnwerk vormt een strakke, variërende omkadering van de ramen.

De woningen behaalden een E-peil van E45 tot E60, dat werd behaald door toedoen van enkele duurzame ingrepen zoals een balansventilatiesysteem. Waterdoorlatende verharding, een ruime fietsenstalling en een groendak vergroot verder de ecologische impact en leefcomfort van het project.

Near

  • Openbaar vervoer (50m)
  • E17/E40 (5min)
  • Historisch Centrum (5km)
  • Scholen, winkelcentra op wandelafstand
  • St-Pieterstation en Gent Dampoort op fietsafstand
  • Zuidpark op wandelafstand

Details

OPGELEVERD : 2015

1 winkelunit

1 grondgebonden woning

10 appartementen

11 autostaanplaatsen

Adres : Jacques Eggermontstraat , 9050 Ledeberg

 

 

Partners

Sales information

Immo DaVinci

www.immodavinci.be

info@immodavinci.be

Tel : 0488 14 62 77

 

Stadswoning met tuin : Uitverkocht

Appartementen : Uitverkocht

Winkelruimtes : Uitverkocht