Ga terug «
20170625 o59347 WEB Bekijk meer
Uitverkocht

Fenixhof

Kleine Vleeshuisstraat 9000 Gent 7 appartementen, 1 commerciële ruimte en 5 autostaanplaatsen met automatisch parkeersysteem
Bouwjaar 2013-2015
Opp. Perceel 2457m²
Architect SUM Architecten
Stabiliteit Lime bvba
BVO 8891m²

Het oude gekende hoekpand was sterk afgeleefd en was een doorn in het oog. In samenwerking met architectenbureau SUM werd gestreefd een project op poten te zetten die in tegenstelling tot het oude gebouw een landmark mocht worden in Gent.

Het project bestond erin het gebouw volledig te strippen en te her integreren in het stedelijk weefsel . Op de gelijkvloers verdieping en de eerste twee verdiepingen werd een dubbelhoge winkelruimte met mezzanine voorzien, daarboven werden 9 appartementen gecreëerd.

Er werd gestreefd om het project naadloos in de bestaande stedelijke context te passen. Daarom werd een subtiele architectuur voorgesteld, die niet bruuskeert maar aansluiting zocht bij haar buren.

De bestaande gevelritmering werd behouden en doorgetrokken tot op de gelijkvloerse verdieping. In de nieuwe meer performante gevel blijft ook duidelijk de voormalige verticale structuur behouden, zij het in hedendaagse vormentaal. De verticale vinnen hebben behalve een esthetische en isolerend functie ok een belangrijke signaalfunctie. Door de interne lichtarmaturen wordt die verticale gevelopbouw extra in de verf gezet. Op de hoek van de Kortedagsteeg en de Vogelmarkt werd het gebouw meer ingrijpend getransformeerd. De straathoekk werd rechtgetrokken in een nieuw kopvolume. Met de rechte hoek realiseerden we zowel aan de Vogelmarkt als aan de Kortedagsteeg een volwaardige voorgevel. Hier werd de glazen massa van het gebouw doorbroken door de balkons en op de onderste verdiepingen werd het winkelvolume doorgetrokken.

Contacteer ons

o Door het invullen van het contactformulier aanvaard ik de privacy voorwaarden.

Bedankt

Formulier succesvol verstuurd. Bedankt voor je bericht.
We contacteren je spoedig terug.