Strobbe

Parkeerliften voor extra ruimte in de stad - Strobbe

Hoe ga je slim om met de beperkte ruimte die er is? In een verstedelijkt landschap als het onze is de vraag belangrijker dan ooit. Het Belgische Strobbe geeft met zijn autolift- en parkeersystemen een deel van het antwoord: door met technologie extra plaats te creëren.

Innovatie is wat de mens drijft. Of zou moeten drijven. Zeker in een wereld die volop in verandering is, is het zaak om vernieuwende oplossingen te bedenken voor bestaande uitdagingen. Het gebrek aan plaats in een stad, bijvoorbeeld. Parkeerplaats in het bijzonder. Om daar een adequaat antwoord op te bieden, werkt Fenixco geregeld samen met Strobbe. Het Izegemse familiebedrijf is koploper in België voor autoliften en slimme parkeersystemen.

Kort samengevat: Strobbe creëert op een zeer beperkte ruimte extra parkeerplaatsen door auto’s te stapelen op verschillende niveaus. Met wat verbeelding kan je het vergelijken met een snoepautomaat. Bij aankomst brengt een automatisch systeem de auto naar de meest optimale opslagplaats. Bij vertrek roep je de wagen eenvoudig terug. Een andere mogelijkheid is een draaiend plateau om plaatsen bereikbaar te maken die anders onbenut blijven in een (ondergrondse) garage.

20181001 00179 High Res
“Enkele decennia geleden waren parkeerliften nog sciencefiction. Vandaag is het dagelijkse realiteit.” Sarah De Smet (Strobbe)

Extra comfort en zekerheid

“Enkele decennia geleden waren zo’n systemen nog sciencefiction. Vandaag is het realiteit. Het is een slim hulpmiddel om het parkeercomfort in drukke centra te verhogen en om bewoners, bijvoorbeeld van appartementen, een eigen parkeerplaats te garanderen. Ook al is er in theorie te weinig oppervlakte”, aldus Sarah de Smet, zaakvoerster van Strobbe. Sowieso zet het bedrijf hoog in op gebruiksgemak. “Bij ingebruikname geven we altijd de nodige uitleg aan de gebruikers of bewoners. We zorgen ook altijd voor de nodige service achteraf. Maar eigenlijk wijst het systeem zichzelf uit.”

Contacteer ons

o Door het invullen van het contactformulier aanvaard ik de privacy voorwaarden.

Bedankt

Formulier succesvol verstuurd. Bedankt voor je bericht.
We contacteren je spoedig terug.