IP Building

Het huis van de toekomst is er vandaag al - IP Building

Automatische zonwering als de zon te fel schijnt of verwarming die stopt als je de deur achter je dicht trekt. Het wonen van de toekomst gaat spontaan en vanzelf. “Slimme bediening maakt een woning comfortabeler én generatiebestendig”, weet Jo Coenen van IP Building. Onder andere de appartementen van residentie Wings in Gent zijn standaard uitgerust van de slimme besturing van IP Building.

Technieken koppelen om het wonen eenvoudiger en intuïtiever te maken. Dat is het opzet van IP Building. Een visie waar Fenixco 100 procent achter staat. De Belgische hardware- en softwarefabrikant ontwikkelde na jarenlang testen een eigen systeem waarbij verschillende technieken in huis met elkaar communiceren. “Het is geen domotica. Wij gaan verder. We koppelen verlichting en zorgen er tegelijk voor dat je energie bespaart. Of we voegen comfortfuncties toe zodat je als senior langer in je eigen huis kan blijven wonen”, verduidelijkt sales manager Jo Coenen. “Ons platform laat toe om individueel de technieken te koppelen die je wil. Via een centraal en gebruiksvriendelijk touchscreen heeft de gebruiker alle controle.”

20190429 110200 Fenixco IP Building 1
“Wij gaan verder dan domotica. We koppelen niet enkel verlichting, maar zorgen ook dat je energie bespaart.” Jo Coenen (IP Building)

Comfort is het codewoord

Een voorbeeld: via het systeem is het mogelijk om de douche te koppelen aan muziek, licht en verwarming. Zo kom je ’s morgens in de badkamer en gaat met één druk op de knop het water, de juiste verlichting, de ventilatie, de verwarming. En hoor je ook je favoriete muziek. “Is dat nodig? Nee. Is het handig en creëert het meer comfort? Absoluut.”

Het grote voordeel van het systeem is de continue ontwikkeling. Extra mogelijkheden en koppelingen worden gaandeweg gelanceerd en van op afstand toegevoegd. Zo is het perfect mogelijk om ook spraaktechnologie toe te voegen. Het moment waarop je met een eenvoudig stemcommando je slaapkamergordijnen dicht doet is met andere woorden aangebroken. Tenminste, als je dat wil. Evengoed doet het IP Building-platform louter dienst als videofoon. Het is maar waar je persoonlijke voorkeuren liggen.

Contacteer ons

o Door het invullen van het contactformulier aanvaard ik de privacy voorwaarden.

Bedankt

Formulier succesvol verstuurd. Bedankt voor je bericht.
We contacteren je spoedig terug.