20190131 Fenixco TEMMERMANSTEFAAN 0037 1

Die extra inspanning is wat ons onderscheidt - Fenixco

De stad mooier maken en het leven comfortabeler. Dat is de missie van Fenixco. Hoe? Door af te breken wat lelijk is en te bouwen wat mooi en aantrekkelijk is. “Zoals een feniks verrijst uit zijn as, laten wij buurten en gebouwen verrijzen. We creëren nieuwe architectuur met impact.”

Gedreven, gepassioneerd en familiaal. Dat is Fenixco in drie woorden. Logisch ook. Met ruim drie generaties bouwervaring in de genen voelen Henry en Hélène Bostoen zich als een vis in het water in projectontwikkeling en architectuur. Ze kregen het met de paplepel mee.

Vijftien jaar geleden al maakte Henry de bewuste keuze om grauwe plekken in de stad te verwijderen en te vervangen door nieuwe, vooruitstrevende woonbuurten. “In het begin kregen we raad van architecten. Nu vragen ze ons raad. Omdat ze weten dat we gepassioneerd zijn door schoonheid en esthetiek. En omdat ze weten dat we constant op zoek zijn naar nieuwe inzichten en vernieuwende technieken.”

Henry Bostoen
“IETS LELIJK AFBREKEN, DAAR HEBBEN WE VEEL PLEZIER IN. OMDAT WE WETEN WAT VOOR MOOIS WE ER IN DE PLAATS KUNNEN CREËREN.” Henry Bostoen (CEO Fenixco)

Geluk is een doelstelling

De drijfveer voor Henry en Hélène is simpel: esthetische meerwaarde creëren in de stad dankzij gebouwen die mooi, aantrekkelijk, veilig en uitnodigend zijn. “Iets lelijk afbreken: daar hebben we verdomd veel plezier in”, glimlacht Henry. “Zeker omdat we weten wat voor moois we er in de plaats kunnen creëren. Op dat vlak zullen we pas binnen 30 jaar tevreden zijn. Als we onze handtekening zien in heel wat gebouwen en buurten. En als we mooi onderhouden bloemen en planten zien op de terrassen. Dan weten we zeker dat de mensen die er wonen gelukkig zijn.” Elegante details, hoogstaande architectuur, gelukkige mensen: het zijn de verbindende factoren in alle Fenixco-projecten.

Foto trends
“WE ZIJN PAS TEVREDEN ALS WE MOOI ONDERHOUDEN BLOEMEN EN PLANTEN ZIEN OP DE TERRASSEN. DAN WETEN WE ZEKER DAT DE MENSEN ER GELUKKIG ZIJN.” Fenixco

Selectief zijn is één manier om de kwaliteit hoog te houden. Persoonlijk klaar staan, een andere manier. “Die ene extra inspanning, dat extra menselijk gebaar: dat is wat ons onderscheid van anderen”, weet Hélène. Bijvoorbeeld door een last-minute aanpassing van de plannen mogelijk te maken. Of door bewoners te trakteren op een boottocht of foodtruck. “Het zijn geen mirakels, maar het is onze manier om toegankelijk te zijn. Om een klankbord te vormen en mensen samen te brengen. We willen zelf trots zijn op wat we realiseren. En dat kan alleen maar met mooie architectuur en tevreden klanten.”

Hélène Bostoen
“WE WILLEN ZELF TROTS ZIJN OP WAT WE REALISEREN. DAT KAN ALLEEN MET MOOIE ARCHITECTUUR EN GELUKKIGE KLANTEN. ALS DAT BETEKENT DAT JE ZELF EEN EXTRA INSPANNING MOET DOEN, DAN DOEN WE DAT GRAAG.” Hélène Bostoen (CEO Fenixco)

We vertrouwen op lange termijn

Uiteraard zijn er heel wat criteria waar elk project moet aan voldoen. Een uitstekende bereikbaarheid in het hart van de stad bijvoorbeeld. Maar er is vooral één verrassend criterium: elk project is altijd uniek. “In elke nieuwe ontwikkeling introduceren we nieuwe technologie die de kwaliteit en het comfort verhogen.” Slimme postbussen of autoliften bijvoorbeeld. Of innovatieve vormen van mobiliteit. “De stad evolueert, technologie evolueert. Als promotor willen we meer dan mee zijn met onze tijd. We willen toonaangevend zijn op vlak van comfort en kwaliteit.” Dat is ook een van de redenen om telkens opnieuw voor een andere architect te kiezen. Zo blijven nieuwe inzichten instromen en ontstaat een kruisbestuiving van ideeën.

190128 NEO 63501 fotos Casa Nova 16
"DE MAATSCHAPPIJ EVOLUEERT, DE STAD EVOLUEERT, DE TECHNOLOGIE EVOLUEERT. ONZE PROJECTEN ZIJN MEER DAN MEE MET DE TIJD. ZE ZIJN TOONAANGEVEND OP VLAK VAN COMFORT EN KWALITEIT." Hélène Bostoen (CEO Fenixco)

Fenixco is een familiezaak. Op en top. Projecten worden gefinancierd of gewaarborgd met eigen middelen en met Henry en Hélène staan broer en zus samen aan het hoofd. Henry is de ontwikkelaar. Hélène bewaart de interne organisatie en de toekomststrategie. “Als familie hebben we drie voordelen: we vertrouwen elkaar 100 procent, we zijn even goede vrienden na een discussie en we focussen op de lange termijn. Hoe je het ook draait of keert: in vastgoed is dat een essentie. Zowel voor ons als ontwikkelaar, als voor onze klanten."

Contacteer ons

o Door het invullen van het contactformulier aanvaard ik de privacy voorwaarden.

Bedankt

Formulier succesvol verstuurd. Bedankt voor je bericht.
We contacteren je spoedig terug.